Joint Winner Excellence in Use of Glass

Designer: Crosier Scott & Associates Pty Ltd
Builder: Ballarat Construction Management
Photographer: MDP Photography
Location: Ballarat, VIC

Glazing limitations have been pushed beyond the conventional in this project, with glass panels recessed without channels or framing into post formed concrete cross hatch beams. The impact is enhanced with recessed, coloured LED strip lighting creating a stunning effect during the evening. The custom silicon glass panels are rebated into concrete frames using glass sheet sizes much larger than typical installations. This high tech building solution creates a building that is both functional and an abstract object of art – it is a giant glass box wrapped haphazardly with glowing ribbon. The dramatic effect of the sculptural form makes a bold impression from outside and from within.